Round-up Speeldag 1 Champions League

Vanavond werd de eerste speeldag in de Champions League gespeeld voor de poules A tot en met D. Hierbij een round-up.

Groep A

Club Brugge-Galatasaray: 0-0

In een kansrijke wedstrijd werd – mede door sterk keeperswerk van Mignolet en Muslera – niet gescoord. Lees er hier alles over.

PSG-Real Madrid: 3-0

Angel Di Maria zette PSG in de eerste helft op rozen. Met een intikker en een schot van zo’n 20 meter nam hij Courtois twee keer te grazen. Real leek met 2-1 de rust in te zullen gaan, maar een beauty van Bale werd na het bekijken van de beelden afgekeurd omwille van hands. Ook in de tweede helft bleef PSG heer en meester van een matig Real Madrid. Een bleke Eden Hazard werd door Zidane na 70 minuten naar de kant gehaald. In de slotfase werd het dan ook nog 3-0 dankzij Rode Duivel Thomas Meunier. Het zal hem deugd doen!

Groep B

Olympiakos-Tottenham: 2-2

Tottenham leek na een halfuur zijn schaapjes op het droge te hebben, na een strafschop van Kane en een knap doelpunt van Lucas Moura. Vlak voor rust milderde Podence voor de Grieken. In de tweede helft beging Vertonghen een domme overtreding in de rechthoek. Valbuena trapte de 2-2 binnen vanop elf meter. Tottenham dreigde nog wel, maar kon puntenverlies niet voorkomen.

Bayern Munchen-Rode Ster: 3-0

Iets voorbij het half uur kwam Bayern op voorsprong door een doelpunt van de snelle Kingsley Coman. Bayern bleef de wedstrijd in handen houden, maar het duurde lang vooraleer de beslissing viel: in minuut 80 was het wie anders dan Lewandowski die zwak verdedigen afstrafte. De ingevallen Müller pikte in de slotfase ook zijn doelpuntje mee.

Groep C

Dinamo Zagreb-Atalanta: 4-0

Champions League-debuut in mineur voor het Italiaanse Atalanta. Al in de eerste helft stonden ze met 3-0 in het krijt tegen de Kroaten na doelpunten van Leovac en Orsic (2x). Halverwege de tweede helft maakte Orsic zijn hattrick compleet. Castagne bleef op de bank bij Atalanta, Malinovsky viel tijdens de rust in.

Shakthar Donetsk-Manchester City: 0-3

Probleemloze zege voor de kampioen van Engeland. Mahrez en Gündogan zetten de Citizens al in de eerste helft op een comfortabele voorsprong. Diep in de tweede helft scoorde Gabriel Jesus de 0-3 voor City. Bij City stond Kevin De Bruyne in de basis. Hij werd na 77 minuten gewisseld door Bernardo Silva.

Groep D

Atletico Madrid-Juventus: 2-2

In een tot dan toe gesloten wedstrijd kwam Juventus vlak na rust op voorsprong. Cuadrado deed een paar overstapjes, kapte zijn bewaker uit en krulde de bal met zijn linkervoet voorbij Jan Oblak in de verste bovenhoek. Op het uur rondde  Blaise Matuidi een knappe aanval af: 0-2. Twintig minuten voor affluiten zorgde Savic met een kopbalgoal terug voor spanning. In de slotminuut werd het alsnog gelijk: Hector Herrera buffelde een hoekschop binnen.

Bayer Leverkusen-Lokomotiv Moskou: 1-2

De Pool Krychowiak zette Lokomotiv na een kwartier op voorsprong. Tien minuten later was het uitgerekend Duitser Benedikt Höwedes die in eigen doel trapte. Nog voor rust stonden de Russen terug op voorsprong: Barinov scoorde. In de tweede helft kon het nog alle kanten uit, maar het bleef bij 1-2 voor de Russen.