Analyse Balans na speeldag 1 in de CL: 'Kijken jullie mee, ploegen uit de Premier League?', Ajax gaat door op het elan van vorig jaar & Wat nu Engeland en Spanje?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Balans na speeldag 1 in de groepsfase van de CL

Balans na speeldag 1 in de CL: 'Kijken jullie mee, ploegen uit de Premier League?', Ajax gaat door op het elan van vorig jaar & Wat nu Engeland en Spanje?
Foto: © photonews

De eerste volledige speeldag in de groepsfase van de Champions League is alweer achter de rug en er vielen enkele opvallende zaken te noteren. Zo waren de resultaten van de Spaanse en de Engelse grootmachten maar magertjes en ook de Belgische ploegen misten hun start gedeeltelijk.

Laten we die gemiste start van de Belgische ploegen meteen nuanceren, in het geval van Club Brugge toch. Als er woensdag één ploeg verdiende te winnen in Jan Breydel dan was het de thuisploeg wel. Maar dan moet je de kansen toch leren afmaken. Clement kon het maar niet begrijpen waarom zijn team geen strafschop kreeg na handspel, maar de gemiste kopkans van Dennis in de eerste helft was minstens even onbegrijpelijk. Een gemiste start voor Club dus qua punten, maar zeker niet wat betreft het geleverde spel.

Genk dan. Daar valt meer over te zeggen, al is dat de voorbije twee dagen al genoeg gebeurd. Laten we vooral onthouden dat er niet meer op preminiemenniveau verdedigd mag worden en dat we nu al uitkijken of die dekselse Haland ook tegen Napoli en Liverpool kan scoren.

Spanje & Engeland, wat nu?

Vorig jaar werd de Champions League gedomineerd door Engelse ploegen en in de jaren daarvoor was het al Spanje wat de klok sloeg. Nu zijn ze met een valse noot begonnen aan hun campagnes. Elk land heeft vier vertegenwoordigers en daarvan konden alleen Manchester City en Valencia hun wedstrijd winnen. Er waren gelijke spelen voor Tottenham, Barcelona en Atlético en nederlagen voor Real Madrid, Chelsea en Liverpool.

De managers in de Premier League zullen meteen de tapes van Napoli - Liverpool opgevraagd hebben bij hun scoutingcel, want Dries Mertens en co deden wat geen enkel team uit de PL kon klaarspelen sinds 3 januari 2019: winnen van de Reds. Ze verloren toen van latere kampioen Manchester City.

Ajax blijft swingen

Ajax, dé revelatie van vorig jaar, trekt de lijn van de eerste helft van 2019 gewoon door in het nieuwe seizoen. Met Lille werd de Franse vicekampioen eventjes met 3-0 huiswaarts gestuurd. Ondanks het vertrek van De Jong en De Ligt blijven Van de Beek, Tadic en vo de tegenstand oprollen als was het een lieve lust. Chelsea en Valencia, hun tegenstanders in groep H, zijn alvast op hun hoede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties