Kobayashi: de nieuwe Japanse draaischijf van Waasland-Beveren? "Toonde meteen zijn klasse" 
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Yuki Kobayashi zou wel eens erg belangrijk kunnen worden voor Waasland-Beveren

Kobayashi: de nieuwe Japanse draaischijf van Waasland-Beveren? "Toonde meteen zijn klasse" 

Waasland-Beveren speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen Moeskroen. Yuki Kobayashi mocht op de Freethiel zijn debuut vieren voor Waasland-Beveren. 

De Japanner mocht twintig minuten voor tijd invallen. Twee minuten later maakten de Leeuwen al gelijk. Kobayashi deed de ploeg beter draaien. 

De centrale middenvelder speelde al acht interlands voor Japan. Op het WK was hij er niet bij, maar dit jaar verzamelde hij opnieuw vier caps.

Kobayashi speelde van de zomer van 2016 tot deze zomer voor Heerenveen. Afgelopen seizoen was hij er in 29 wedstrijden goed voor acht assists. Hij speelde er toen trouwens vaak in de rug van Michel Vlap (nu Anderlecht)

Een Japanse middenvelder op de Freethiel. Dan is de vergelijking met Ryota Morioka natuurlijk snel gemaakt. Hoewel Kobayashi wat lager op het middenveld speelt. De middenvelder van Charleroi speelde trouwens al anderhalf jaar niet meer voor de Samurai Blue.

"Yuki heeft een uitstekende linker een een prima vista", vertelde Jur Schryvers na de wedstrijd van zaterdag. "Hij moet nog wat wennen aan de competitie, maar hij wordt ongetwijfeld een fameuze meerwaarde voor onze ploeg. 

Coach Arnauld Mercier sloot zich daar bij aan. "Hij is een erg interessante speler. Hij mist nog wat ritme, maar toonde meteen zijn klasse bij onze goal. Technisch is hij echt top. Hij stond nog niet in de basis door wat fysieke achterstand, maar hij gaat ons veel bijbrengen." 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties