Bijna vader (38) en zoon (18), maar centraal duo Zulte Waregem staat als een huis: "Vraag hem mij ook te coachen"

Bijna vader (38) en zoon (18), maar centraal duo Zulte Waregem staat als een huis: "Vraag hem mij ook te coachen"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Bij Zulte Waregem is het een opmerkelijk centraal duo achteraan: Olivier Deschacht (38) en Ewoud Pletinckx (18). Ze konden vader en zoon zijn, maar het gaat op een of andere manier wel goed.

"De laatste wedstrijden kunnen we echt bogen op een goede organisatie en geven we niet heel veel weg, al geven we soms wel nog vermijdbare goals weg. Het is iets dat er staat en dat moeten we zeker behouden", aldus Ewoud Pletinckx over de stevige defensie van Essevee.

"Over de foutjes die ik maak, praat ik veel met de ervaren jongens. Sammy Bossut, Olivier Deschacht, ... Het is enorm tof om met iemand als Olivier samen te spelen. Hij stuurt continu positioneel bij, zowel tijdens matchen als op training."

Winnaarsmentaliteit

"Zijn winnaarsmentaliteit is enorm, zijn timing is altijd goed en hij gaat weinig ballen verliezen", aldus nog Pletinckx over zijn confrater centraal achterin. Die werd ondertussen ook al speler van de maand augustus en is volop bezig de criticasters de mond te snoeren. "Het is geen eenrichtingsverkeer qua coaching, ik stuur hem ook bij, het is wat geven en nemen."

Iets wat door Deschacht wordt beaamd: "Het is een positie die leiderschap vraagt en dat vraag ik hem ook. Hij doet dat ook fantastisch momenteel", aldus Deschacht over Pletinckx dan weer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties