Slecht nieuws voor KV Kortrijk en Selemani: Aanvaller mag nog altijd niet spelen na afgewezen vordering

Arjen T'Sjoen
| 12 reacties
Slecht nieuws voor KV Kortrijk en Selemani: Aanvaller mag nog altijd niet spelen na afgewezen vordering
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In augustus haalde KV Kortrijk de aanvaller Faïz Selemani transfervrij op bij Union. Voorlopig speelde hij nog geen minuut voor De Kerels omdat hij zijn contract om dringende redenen eenzijdig verbrak. Dat was niet correct volgens zijn vorige club Union en de KBVB volgt hen daarin.

De KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) wilde Selemani vooralsnog niet speelgerechtigd verklaren en de aanvaller besloot de voetbalbond dan maar voor de rechter te slepen. De Brusselse kortgedingrechter heeft die vordering van Selemani nu afgewezen.

Begin augustus weigerde Union een transfer van Faïz Selemani. Na een ruzie besloten de Brusselaars hem zelfs te weigeren op training. De speler riep in dat Union een zware fout had gemaakt en ontbond eenzijdig zijn contract. Selemani vond vervolgens dat de KBVB hem speelgerechtigd moest verklaren bij KV Kortrijk, maar dat werd tot op vandaag geweigerd.

"De KBVB kan hem niet speelgerechtigd verklaren"

De KBVB gaf intussen meer uitleg: "Op dit moment kan de KBVB hem niet speelgerechtigd verklaren. Het zijn de clubs die moeten nakijken of een spelers speelgerechtigd is. Als een tegenstrever meent dat een bepaalde speler niet speelgerechtigd is, kunnen ze een klacht indien", tekende Het Laatste Nieuws op.

Volgens de Brusselse kortgedingrechter is er dus geen sprake van een zware fout van Union en werd de vordering van Selemani tegen de KBVB afgewezen. Vermoedelijk zal de speler wel nog in beroep gaan. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties