Gent titelkandidaat? De eerste lakmoesproef komt in Jan Breydel: "Gaan we moeten doen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties
Gent titelkandidaat? De eerste lakmoesproef komt in Jan Breydel: "Gaan we moeten doen"
Foto: © photonews

Onverslaanbaar in de eigen Ghelamco Arena, een straf Europees parcours met drie overleefde voorrondes en 4 op 6 in de poulefase en zwierig voetbal. Gent staat er, maar zijn ze ook effectief een titelkandidaat?

Na negen speeldagen staat AA Gent met 17 op 24 op een knappe derde plaats in het klassement. Als ze hun inhaalwedstrijd bij Antwerp zouden winnen en Club Brugge verliest zijn inhaalwedstrijd van Charleroi, dan komen ze naast blauw-zwart - tegenstander zondag in Jan Breydel - op kop van de rangschikking.

Een zege in Brugge zou zowat hetzelfde effect kunnen hebben. En het moet gezegd: als de Buffalo's in vorm zijn, dan tonen ze echt wel heerlijke dingen. Jess Thorup heeft voor balans en zekerheid gezorgd binnen het team en daar plukken ze bij Gent nu de vruchten van.

Renderende ruit

Met Lustig is er achterin een echte, ervaren topper bijgekomen. De ruit op het middenveld rendeert, met dank aan een zeer sterke Owuse, een zeer zwierige Vadis Odjidja en een Sven Kums die opnieuw zijn niveau aan het halen is van bij ... Gent (part 1).

Jonathan David zorgt in steun van Yaremchuk en Depoitre voor heel wat gevaar en doelpunten, ook de twee spitsen weten het doel steeds beter staan - al mist Chuk af en toe nog onbegrijpelijke kansen, ook hij is al beter bij schot dan vorig jaar: "Ik werk er heel hard aan, ook individueel. Het geeft me nog altijd wel wat stress als ik zo'n kansen mis", toonde Yaremchuk zich al plichtsbewust.

Gaan wedstrijden op verplaatsing moeten winnen

Thuis winnen de Buffalo's voorlopig alles, ook in competitie staat er een knappe 15 op 15 op het scorebord. Daartegenover staat wel meteen een zwakke uitreputatie tot op heden: 2 op 9 in competitie, ook in Europa nog geen enkele overwinning en dus enkel de bekerzege bij Aalst.

Aan die uitreputatie zal nog moeten worden gewerkt om van de Buffalo's écht een titelkandidaat te maken dit seizoen. "Als we kampioen willen worden, dan zullen we wedstrijden op verplaatsing moeten winnen ook. Zeker die waarin we baas zijn of veel kansen krijgen", verwees Yaremchuk naar de wedstrijden op Zulte Waregem en Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties