Groot leeftijdsverschil tussen de trainers in 1A en 1B, waar de helft nog geen 40 jaar is

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Groot leeftijdsverschil tussen de trainers in 1A en 1B, waar de helft nog geen 40 jaar is
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hernan Losada is de nieuwe Benjamin van het Belgische trainersgild. De 37-jarige 'snaak' volgde Vreven op als T1 bij Beerschot en stoot Vincent Euvrard van de troon als jongste trainer van de 24 profclubs in België.

De Argentijn is met zijn 37 jaar en vijf maanden zo’n twee maanden jonger dan Vincent Euvrard. Door de trainerswissel bij de Mannekes telt het clubje dertigers die trainer zijn van een club in de eerste klasse B nu al vier stuks. De helft dus. Topmüller, de coach van Virton vierde al 38 verjaardagen en Gislason, de T1 van Lommel, is 39 lentes oud.

42 jaar gemiddeld

Glen De Boeck, nochtans geen ouwe rakker, is de senior van zijn stiel. Hij is in augustus 48 jaar geworden. De andere veertigers in de Proximus League zijn Gretarsson (47, Roeselare), Peeters (45, Westerlo) en Christiansen (46, Union).

Dat brengt de gemiddelde leeftijd van een trainer in 1B op iets meer dan 42 jaar. En dat is jong! Zeker als je gaat kijken naar de gemiddelde leeftijd van de trainers in 1A. Die bedraagt 51,5 jaar. Daar is geen enkele dertiger aan de slag en wordt het gemiddelde omhoog getrokken door vier heren op tram 6: Preud’homme (60,Standard), Bölöni (66, Antwerp), Dury (62, Zulte Waregem) en Vercauteren (62, Anderlecht). Vrancken en San José zijn met hun 40 lentes de jongste coaches in 1A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties