Vanavond al vol aan de bak, maar Losada wist waar de prioriteit van Beerschot lag

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Het Kiel
| 8 reacties
Vanavond al vol aan de bak, maar Losada wist waar de prioriteit van Beerschot lag

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot heeft met Hernan Losada een nieuwe coach aangesteld die de club én de competitie kent. De Argentijn komt aan het hoofd te staan van een groep die 11 op 27 pakte in 1B en die worstelt met het vertrouwen. Hij weet dan ook wat zijn voornaamste taak inhoudt.

Het mentale aspect, daar hamerde hij donderdag op tijdens zijn voorstelling. "Er zit veel meer in deze groep dan we tot dusver hebben gezien. Zeker wat betreft de puntenoogst. Er is voldoende kwaliteit in de kern, alleen missen we wat vertrouwen. Nu is het aan mij om dat er terug in te krijgen. Iedereen moet zich weer belangrijk voelen en er moet meer samenhorigheid zijn."

Een andere trainer betekent ook andere accenten. Maar die hield hij nog even voor zich. "We hebben de voorbije twee dagen met de volledige staf aan een positieve sfeer gewerkt. We proberen alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen. Daar hoort positieve coaching bij, ook als het minder gaat." Weer dat mentale dus.

Punten blijven pakken

Het bestuur communiceerde bij de trainerswissel dat het snel moest gaan, zodat de nieuwe coach nog enkele weken had om zich voor te bereiden op de tweede periode. Maar dat is niet het enige waarvoor de vijf resterende matchen in de eerste periode dienen.

"Ondertussen moeten we ook punten blijven pakken en winnen. Met die ingesteldheid zullen we ook elke match aanvatten. Daarnaast zullen we zo snel mogelijk proberen onze manier van spelen en de automatismen proberen te implementeren", aldus Losada. 

Vrijdagavond staat hij al voor zijn eerste opdracht, dan ontvangt Beerschot Westerlo. Losada had met andere woorden weinig tijd om zich voor te bereiden op die match. "Ik kan niet wachten tot vrijdag", was hij dolenthousiast tijdens zijn persvoorstelling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties