Interview Alessandro Cordaro weet waar hij zijn carrière wil afsluiten: "Daar is alles begonnen"

Dante Bellon
| 2 reacties
Alessandro Cordaro weet waar hij zijn carrière wil afsluiten: "Daar is alles begonnen"
Foto: © photonews

De ex-speler van Sporting Charleroi, Zulte Waregem en KV Mechelen tekende afgelopen zomer voor Swift Hesperange. Een club in de Luxemburgse tweede klasse.

Al na één seizoen, waarin hij ook nog eens de promotie afdwong, besloot Alessandro Cordaro Virton te verlaten voor een avontuur bij Swift Hesperange in Luxemburg, een andere club van voorzitter Flavio Becca.

"We kenden een sterk seizoensbegin met 12 op 12", vertelt Cordaro. "We staan nu vijfde met vier punten achterstand op de leider. Het seizoen is nog lang, maar we moeten scherper voor de dag komen. Wij zijn uiteindelijk de te kloppen ploeg hier. Omdat we de favoriet zijn voor de promotie, parkeert elke ploeg tegen ons zijn bus. Ik dacht dat het hier makkelijker ging zijn."

Europa League

De 33-jarige middenvelder wil volgend seizoen opnieuw bij de grote mannen staan. "We moeten strijden voor elke meter grond en volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling staan. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan het doen. Als ik kijk naar het enthousiasme bij Dudelange in de Europa League, dan wil ik deze club graag helpen om dat ook te bereiken. Het zou de kers op de taart zijn."

Schoenen aan de haak

Cordaro weet ondertussen ook al waar hij zijn carrière wil eindigen. "Ik zou graag mijn voetbalschoenen aan de haak hangen bij La Louvière. Daar is alles voor me begonnen. Daar eindigen zou een eer zijn. Maar goed, dat bezie ik pas aan het einde van mijn contract bij Hesperange in 2021."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties