Bondsprocureur na gestaakte Limburgse derby: "Alsof men achter plexiglas existentiële angsten krijgt en zich daardoor als een beest misdraagt"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 10 reacties

Sint-Truiden en Genk verschenen vandaag voor de Geschillencommissie na de gestaakte Limburgse derby

Bondsprocureur na gestaakte Limburgse derby: "Alsof men achter plexiglas existentiële angsten krijgt en zich daardoor als een beest misdraagt"

Voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verdedigden Sint-Truiden en Genk zich vandaag na de gestaakte derby van drie weken geleden. Eerder eiste het parket van de voetbalbond een aftrek van twee punten en een match achter gesloten deuren.

Bondsprocureur Kris Wagner stal andermaal de show: “Er zijn twee soorten zaken, moeilijke en makkelijke. De derde soort is: makkelijke die men probeert moeilijk te maken, zoals vandaag.”

Wagner citeerde uit het wedstrijdverslag: “Er is sprake van een tumultueuze wedstrijd die definitief is stopgezet omdat de situatie uit handen liep. Eerst naar aanleiding van STVV-fans die voorwerpen op het veld gooiden, op het einde van de match door ongeregeldheden in het Genk-vak. Specifiek:  STVV wordt één element ten laste gelegd dat niet voor Genk geldt: het verslag rapporteert dat er ‘Coucke jeanet’ werd gezongen in minuut 51. Een spreekwoord van homofobe aard.”

“Daar draait het allemaal om. Alleen vinden sommige mensen het nodig om de zaak ingewikkelder te maken door vragen te stellen over het plexiglas. Alsof men dan existentiële angsten kan krijgen en je in een kooi opgesloten kan voelen, dat men zich als een beest begint te misdragen: alsof dat uitlokking is. We zitten hier ook achter glas, maar ik voel me niet opgesloten. Dit is dus niet relevant.”

“De sanctie is dan volgens het bondsreglement: wegens gedeelde verantwoordelijkheid van supporters moet match worden herspeeld achter gesloten deuren en met aftrek van twee punten. Het Bondsparket vordert niet de strengste sanctie, ze had nog extra punten kunnen vragen of nog een extra match achter gesloten deuren. Ik vraag gewoon de toepassing van reglement: boete 5.000 euro, wedstrijd achter gesloten deuren en aftrek van twee punten voor beide clubs.”

De zaak wordt verder behandeld op 7 november.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties