Francky Dury en Saido Berahino over hét sleutelmoment van #KVKZWA: "Als dat al een schwalbe is ..." vs "Wil me excuseren bij de fans"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 21 reacties
Francky Dury en Saido Berahino over hét sleutelmoment van #KVKZWA: "Als dat al een schwalbe is ..." vs "Wil me excuseren bij de fans"
Foto: © photonews

Zulte Waregem verloor voor de zesde keer op rij tegen KV Kortrijk en zo'n derbynederlaag doet natuurlijk altijd pijn. Francky Dury zag een aantal sleutelmomenten, ook Saido Berahino reageerde na zijn uitsluiting.

"Er waren twee sleutelmomenten in deze wedstrijd: de start van KV Kortrijk - beter, met meer vuur dan wij - en de rode kaart. We kwamen net toen beter in de wedstrijd, dus daarna was het moeilijk. Het is niet de eerste keer dat we hier met een rode kaart naar huis gaan", opende Francky Dury.

Als dat al een schwalbe is ...

"En ik heb ook andere fouten gezien vandaag dan de zaken waarvoor Saido een kaart kreeg, zoals de tackle van Mboyo. We moeten geen excuses zoeken, maar bij zijn eerste gele kaart struikelde hij én probeerde hij te blijven staan. Als dat al een schwalbe is ...", aldus nog de oefenmeester van Zulte Waregem. "Maar we moeten geen excuses zoeken."

Berahino ootmoedig

Ook Saido Berahino reageerde duidelijk: "De refs doen een goede job hier in België en ik wil hen ook niet bekritiseren, maar elke week zie ik wel op enkele velden fouten gebeuren. Wij als spelers maken fouten, maar de arbiters zelf ook. Er zou meer communicatie moeten zijn."

"Ik wilde na de match ook graag nog met de ref praten, maar dat kon niet. Het is jammer, want ik wilde er gewoon met hem over praten. Ze moeten over zo'n zaken openlijk communiceren en hun fouten ook durven toegeven, zoals ik zelf ook doe."

Sorry aan de supporters en mijn ploegmaats, ik heb hen in de steek gelaten

"De tweede kaart die ik pak? Dat is een professionele fout en ik wil me dan ook bij de fans en mijn collega's excuseren voor mijn uitsluiting, daar heb ik ook een fout in gemaakt. Maar het was echt geen schwalbe bij mijn eerste kaart."

"Beide zaken zijn sowieso geen venijnige dingen of zo, net zoals we de voorbije weken ook al uitsluitingen van Deschacht en Pletinckx te incasseren kregen. En ook zij deden geen afschuwelijke tackles of wat dan ook. Daar moeten we eens over nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties