Hoe zou het zijn met... Harbaoui
Nils Wens
| 1 reacties

We bekijken hoe het gaat met Hamdi Harbaoui

Hoe zou het zijn met... Harbaoui
Foto: © photonews

Hamdi Harbaoui was gedurende een lange tijd één van de betere aanvallers in de Belgische competitie. Zowel bij Lokeren als bij Zulte Waregem was hij succesvol. Hij vond makkelijk de weg naar het doel, maar hoe gaat het nu met hem?

Het verhaal van Hamdi Harbaoui in België begint in 2008. De Tunesiër kwam op 23-jarige leeftijd bij Excelsior Moeskroen terecht. Daar maakte hij zijn debuut tegen Sint-Truiden. Moeskroen had de aanvaller in de winter overgenomen van Esperance Tunis, waar hij als grote belofte werd gezien. Bij de Henegouwers kon Harbaoui zich niet tonen en speelde hij slechts zes wedstrijden mee. 

Via toenmalig tweedeklasser Wezet belandde Harbaoui in 2010 bij Oud-Heverlee Leuven. In dat ene seizoen OHL werd de Tunesiër topschutter in de tweede klasse en werd hij kampioen. Zo genoot hij onder meer interesse van Lokeren en Germinal Beerschot. Het waren de Waaslanders die aan het langste eind trokken en de aanvaller konden binnenhalen. 

Sporting Lokeren

En het stopte niet voor Hamdi Harbaoui. Onder Peter Maes kende hij zijn beste jaren. Lokeren kende enkele topseizoen met onder meer de Tunesiër in de aanval, maar ook met spelers als Patosi, Junior Dutra en Nill De Pauw. De Beker van België kwam meteen op zijn palmares terecht. In zijn derde seizoen werd Harbaoui voor het eerst topschutter op het hoogste niveau met 22 doelpunten en won hij opnieuw de beker. Het leverde hem een transfer op naar het Midden-Oosten.

Qatar SC plukte de topschutter weg bij Lokeren en ook in zijn eerste seizoen in de oliestaat lukte Harboaui 22 stuks. Maar echt gelukkig leek de spits niet en Lokeren was er opnieuw om zijn goudhaantje op te vangen. Vanaf de winterstop kon Harbaoui alweer twaalf doelpunten maken.

Anderlecht, Charleroi en Zulte Waregem

Via Anderlecht kwam er dan eindelijk de grote transfer voor de inmiddels al 31-jarige aanvaller. In de hoofdstad kreeg hij weinig kansen en kon hij enkel tegen Racing Genk scoren. Hij werd voor een half seizoen uitgeleend aan Charleroi en daar was hij goed voor vier doelpunten in 14 wedstrijden. Zijn tweede deel bij Anderlecht was ook niet wat Harbaoui verwachtte. Zowel Weiler als Vanhaezebrouck geloofden niet echt in de aanvaller en dus trok hij naar Zulte Waregem. Daar kreeg hij twee seizoenen op rij de Gouden Stier. 

Momenteel is Harbaoui opnieuw in Qatar aan het werk bij Al-Arabi. Daar heeft hij ondertussen al zes goals op de teller staan in negen wedstrijden. Het lijkt dus opnieuw dat Tunesiër een worp doet naar de topschutterstitel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties