Eric Van Meir kiest zijn drie uitblinkers van de heenronde: "Hij is de reden waarom Club Brugge kampioen wordt"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 39 reacties

Eric Van Meir kiest zijn drie uitblinkers van de heenronde

Eric Van Meir kiest zijn drie uitblinkers van de heenronde: "Hij is de reden waarom Club Brugge kampioen wordt"

De eerste vijftien speeldagen van de reguliere competitie zitten erop. Tijdens de interlandbreak is er ook voldoende tijd om terug te blikken op de heenronde. Dat deden we met Eric Van Meir. Hij koos de drie spelers die hem het meest konden bekoren tot dusver.

Zijn keuze viel op twee Rode Duivels en een Congolese sluipschutter.

Dieumerci Mbokani

"Met zijn elf goals in veertien matchen is hij de topschutter van de Jupiler Pro League en de belangrijkste speler van Antwerp. Anderlecht kon hem deze zomer gratis binnenhalen en ze zijn fout geweest door dat niet te doen."

Nacer Chadli

Maar de recordkampioen deed wel een andere, zeer goede transfer volgens Eric Van Meir. "In bijna elke wedstrijd waarin hij voor Anderlecht in actie kwam scoorde hij of kroop hij in de rol van aangever. Hij is een leider voor de jonge ploeg en kwam naar België om zich in de kijker te spelen voor het EK. Dat lukt zeer aardig!"

Simon Mignolet

Nog een Rode Duivel, een doelman in dit geval, die naar België is gekomen en zich in de kijker heeft gespeeld. Mignolet speelde twaalf competitiematchen en slikte daarin slechts vijf tegengoals. "Hij is de beste doelman in de Belgische competitie en de reden waarom Club Brugge dit jaar competitie speelt", besloot Van Meir.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties