Een periodekampioen die niet aanknoopt met een overwinning: het wordt een gewoonte

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Een periodekampioen die niet aanknoopt met een overwinning: het wordt een gewoonte

OH Leuven vierde vorige week nog feest in Luxemburg nadat het door een zege tegen Virton zeker was van de eerste periodetitel. Vrijdag was de teleurstelling groot nadat de eerste match van de tweede periode met 0-3 verloren ging. Het is niet de eerste keer dat dit de periodekampioen overkomt...

Dit is het vierde jaar dat we in 1B met het competitieformat van een finale tussen twee periodewinnaars werken en slechts een keer kon de winnaar van de eerste periode ook zijn eerstvolgende match winnen. Dat was KV Mechelen vorig seizoen. Op de vijftiende speeldag stuurden ze Lommel puntenloos naar huis (3-2).

OHL verloor vrijdag met 0-3 van Beerschot, maar in 2017 gingen de Mannekes ook al eens met zware cijfers onderuit nadat ze nog maar net de eerste periode in de wacht hadden gesleept. Ze verloren met 4-0 van Cercle Brugge, de ploeg die uiteindelijk ook promoveerde dat jaar.

De allereerste periodekampioen in het nieuwe format (2016) was Roeselare. Een speeldag later werd er gelijkgespeeld tegen Tubeke. Tot dusver hebben we vier eerste periodewinnaars gehad en slechts een ervan kon winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties