Kenneth Schuermans geniet van rol die hem zelden te beurt valt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Westerlo
| 0 reacties

Schuermans kruipt uitgerekend in Westerlo in rol van doelpuntenmaker

Kenneth Schuermans geniet van rol die hem zelden te beurt valt
Foto: © photonews

Spelers die hun ex-ploeg een tikje verkopen, het komt wel meer voor in het voetbal. Nu heeft Kenneth Schuermans het ook eens mogen meemaken op het veld van Westerlo. Bij hem is het uiteraard des te opvallender aangezien hij niet die typische doelpuntenmaker is.

Na een prima eerste helft was het wel nog zwoegen voor OHL in Het Kuipje. "We hebben goed teruggeknokt na die achterstand. In de tweede helft konden we minder druk zetten op hun bepalende spelers, maar we hebben de zege over de streep getrokken. In principe stond het goed op slot na rust. We stonden wel vrij laag."

Meer scoren

Het doorslaggevende moment had dan al plaatsgevonden: Schuermans die OHL naar 1-2 kopte. "Altijd plezant om de ploeg aan een driepunter te helpen", kon er bij de verdediger wel een glimlach af. "Ik scoor niet vaak, het zou wat meer mogen gebeuren." 

Scoren na een stilstaande fase: het is iets wat de technische staf ook zal plezieren. De gemaakte afspraken hebben gerendeerd. En ook Sowah, die de hoekschop trapte, heeft er natuurlijk zijn aandeel in. "Het was een hele goeie bal. Ik moest 'm eigenlijk gewoon raken." En wat volgt nu nog voor OHL? "De ambitie is om ook de tweede periodetitel te winnen", stelt Schuermans onomwonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties