'Standard vindt akkoord over recordtransfer en maakt miljoenen euro's winst'
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 5 reacties

Standard zou al een akkoord bereikt hebben over Inter omtrent Zinho Vanheusden

'Standard vindt akkoord over recordtransfer en maakt miljoenen euro's winst'

Standard brak afgelopen zomer het Belgisch transferrecord. Zinho Vanheusden werd voor maar liefst twaalf miljoen euro definitief overgenomen van Internazionale. Het was echter al snel duidelijk wat de plannen zijn van de Italianen met de Belgische belofteninternational.

De 'Nerazzurri' worstelden afgelopen zomer met de regels van de Financial Fair Play. Standard en Inter werkten een constructie uit die voor beide partijen op een win-winsituatie uitdraaien. 

Superdeal

Standard legde in augustus nog 12 miljoen euro op tafel voor Vanheusden. De Milanezen zullen de 20-jarige verdediger echter terugkopen voor 18 miljoen euro in de zomer van 2021, dat meldt alvast Het Belang van Limburg. De Rouches boeken zo een mooie winst van zes miljoen euro en kunnen nog twee seizoenen beroep doen op zijn diensten. 

Vanheusden is uitgegroeid tot een belangrijke pion bij het Standard van Michel Preud'homme en de Belgische U-21 onder Johan Walem, waar hij recent nog trefzeker was tegen de jonge Duitser. De Limburger staat volgens kenners dicht bij de A-selectie van Roberto Martinez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties