Felice Mazzu: "De taalkwestie veroorzaakt nog steeds grote problemen in ons land"
Nils Wens
| 32 reacties

Felice Mazzu vertelt over zijn ontslag bij Racing Genk

Felice Mazzu: "De taalkwestie veroorzaakt nog steeds grote problemen in ons land"
Foto: © photonews

Felice Mazzu, ontslagen door Racing Genk op 12 november, komt terug op zijn periode in Limburg. Volgens hem is er nog steeds een taalkwestie en zorgt het voor grote problemen in ons land.

Felice Mazzu was tot nu toe zeer discreet over zijn vertrek bij Genk. Nu heeft hij de stilte doorbroken tijdens een interview met Sudpresse. Volgens hem is er een gebrek aan krediet voor een Franstalige trainer in Vlaanderen. 

"In mijn grote naïviteit als gewone burger was ik er tot nu toe van overtuigd dat het taalconflict enkel betrekking had op politici. Sinds mijn verblijf in Genk heb ik gemerkt dat dit voor sommige mensen in België nog steeds een groot probleem is en dat de taalkwestie in ons land nog steeds grote schade veroorzaakt", legt Mazzu uit.

"Voor sommige mensen in de club, in een deel van de pers of op de tribunes, was het niet spreken van Nederlands schadelijk voor mij, ook al was mijn werktaal Engels. Spreekt mijn Duitse opvolger Nederlands? Niet dat ik weet. En we geven hem niet de schuld. Ik wil natuurlijk geen generalisaties maken en ik ben waarschijnlijk het doelwit geweest van een paar uitzonderingen. Deze leugens zijn natuurlijk wat ze zijn, maar ze hebben eindelijk hun doel bereikt," concludeerde Mazzu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties