Icoon Anderlecht pleit voor Trebel: "'t Is niet dat ze zoveel kwaliteit hebben rondlopen hé"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 22 reacties

Gille Van Binst zou Adrien Trebel als verdedigende middenvelder zetten

Icoon Anderlecht pleit voor Trebel: "'t Is niet dat ze zoveel kwaliteit hebben rondlopen hé"

We zijn midden december en Anderlecht is nog steeds op zoek naar evenwicht in zijn elftal. Momenteel vinden ze dat een beetje met Edo Kayembe, maar er is ook nog Adrien Trebel. Wie van de twee moet spelen op Standard? "Ik vraag me af wat die Trebel misdaan heeft", aldus Gille Van Binst.

De keuze van Frank Vercauteren voor Edo Kayembe is gerust verdedigbaar. Betrouwbaar, sterk, hard werkend en vlot recupererend. Een ander type dan Sambi Lokonga, die Vercauteren iets te licht vindt uitvallen op die positie. Kayembe recupereert meer ballen dan eender wie bij paars-wit, maar heeft uiteraard ook zijn beperkingen.

Zo heeft hij het wel moeilijker om snel verticaal te spelen. Defensief is er met hem meer zekerheid, maar het gaat moeizaam richting het andere doel. Trebel zou daarvoor de oplossing kunnen zijn als hij zich neerlegt bij de rol van pure verdedigende middenvelder. Of alternerend met Sambi Lokonga.

Trebel was vorig seizoen toch één van de beteren?

De kans is groot dat Trebel zondag start tegen zijn ex-ploeg Standard. "Terecht!", vindt icoon Gille Van Binst. "Ik vraag me af wat die misdaan heeft. Eerst niet in de selectie, dan ineens in de basis, dan verdwijnt hij weer... Waarom zat hij zondag op de bank? Die jongen was vorig seizoen toch één van de beteren? En het is niet dat ze zoveel kwaliteit rondlopen hebben."

Voor de ex-speler van de Brusselaars zijn het harde tijden. "Ik dacht wel dat ze vorig seizoen hun dieptepunt bereikt hadden. Maar ze zijn erin geslaagd nog slechter te doen. Er zit geen evenwicht in dat team. Daarom zou ik Trebel toch nog eens een kans geven. Ik denk dat het met hem beter gaat gaan. 't Is niet dat ze zich nog kunnen veroorloven om veel punten te laten liggen... Hopelijk heeft Standard zondag een mindere dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties