Mannaert blijft bij standpunt: "Het is alsof ze tegen Remco Evenepoel in Roubaix zeggen: 'wacht eens een minuutje'"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 47 reacties

Vincent Mannaert wil af van huidig competitieformat

Mannaert blijft bij standpunt: "Het is alsof ze tegen Remco Evenepoel in Roubaix zeggen: 'wacht eens een minuutje'"

Het is geen geheim dat Club Brugge een ander competitieformat - liefst een BeNeLiga - er absoluut wil doordrukken om internationaal relevant te blijven. Vincent Mannaert wil ook al jaren af van de puntenhalvering. "Dit heeft niets meer te maken met een topsportcultuur."

Mannaert heeft er een goeie vergelijking voor. "Het is alsof in april volgend jaar Evenepoel met twee minuten voorsprong de piste van Roubaix oprijdt, daar wordt tegengehouden, en ze zeggen: 'Remco, één minuutje wachten, jong, pakt u iets om te drinken.' De play-offs en de halvering van de punten hebben niks meer te maken met topsportcultuur. Gaat het nog om winnen? Het is zó ver gekomen dat play-off 1 halen al een prijs is", zegt hij in HLN.

Adios

En binnenkort willen de Europese topclubs dan nog eens een superliga, een Champions League op steroïden. "Tegelijkertijd zitten wij in Madrid samen met het bestuur van Real en zeggen zij vlakaf: 'Met alle respect, maar wij hopen dat wij in de toekomst niet meer moeten spelen tegen Belgische clubs.'"

"Veel Europese topclubs denken zoals Real, maar durven het niet zeggen. Madrid zegt gewoon luidop: 'Wij zijn weg. Adios.' En dán is de houding van Club Brugge: als wij nog maar de illusie willen hebben om aan te klampen bij de Europese top, dan moeten we nu knopen doorhakken en stappen zetten..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/8 Finales (H)

Nieuwste reacties