Club Brugge doet het beter buitenshuis en Simon Mignolet heeft daar een verklaring voor
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Club Brugge sprokkelde dit seizoen al meer punten buitenshuis

Club Brugge doet het beter buitenshuis en Simon Mignolet heeft daar een verklaring voor

Van de drie behaalde punten in de Champions League pakte Club Brugge er twee op verplaatsing en eentje in het eigen Jan Breydelstadion. Daar heeft Simon Mignolet een mogelijke verklaring voor.

Na het gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Galatasaray ging Club Brugge met 0-5 de boot in tegen PSG en verloor het met 1-3 van Real Madrid na een uur gelijke tred te hebben gehouden. Op verplaatsing waren er gelijke spelen tegen Gala en Real én was het verschil met PSG veel kleiner.

"De tegenstanders laten voor eigen publiek meer ruimte dan wanneer ze hier spelen", gaf Simon Mignolet aan na de match. Voor eigen volk kiezen de tegenstanders wellicht meer voor de aanval, waardoor ze achterin ruimtes weggeven. Daar kon Club Brugge bijvoorbeeld van profiteren in Bernabéu (2-2).

Ook klein verschil in JPL

In de voorrondes van het Kampioenenbal verloor blauw-zwart niet op het veld van LASK (0-1) en Dynamo Kiev (3-3). Die trend valt echter niet alleen in de Champions League op, al is het verschil in de Jupiler Pro League miniem.

Thuis is Club Brugge nog ongeslagen in de Belgische competitie. De koploper in de JPL pakte 21 op 27 (doelpuntenverhouding: 20-3) na zes zeges en drie gelijke spelen tegen Eupen, Standard en Genk. Buitenshuis boekte blauw-zwart 21 op 24 (doelpuntenverhouding: 18-4). Het verloor tegen Antwerp, dat kan pronken met een ongeslagen status in het Bosuilstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties