KV Oostende-voorzitter in open brief: "Niet bezig met machtsstrijd, maar met de toekomst van de club"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Frank Dierckens schreef een open brief voor de supporters van KV Oostende

KV Oostende-voorzitter in open brief: "Niet bezig met machtsstrijd, maar met de toekomst van de club"
Foto: © photonews

Er is de afgelopen dagen al heel wat verschenen over KV Oostende. Voorzitter Frank Dierckens publiceerde daarom een open brief op de clubsite.

Hij heeft het daarin onder meer over het geweigerde bod, de alternatieven én de wedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Lees de volledige brief hieronder:

Beste supporters,

Eerst en vooral wil ik meegeven dat ik snap dat de onduidelijkheid en de vele speculaties die her en der verschijnen en waar iedereen zijn mening over heeft, wegen op jullie gemoedsrust. Onze club heeft zo snel mogelijk stabiliteit en duidelijkheid nodig en daar werken we achter de schermen druk aan.

Ik ben er echter voorstander van dat onderhandelingen rond tafel worden gevoerd en niet in de media. Om de sereniteit tijdens de onderhandelingen te bewaren, zal ik niet té ver uitweiden, maar jullie verdienen wel enige duiding omtrent alles wat in de pers is verschenen.

Het klopt dat er een bod op tafel lag, waarbij ondervoorzitter Gino Vanderhaeghen tussenpersoon is, om honderd procent van de aandelen over te kopen. Om diverse redenen heb ik beslist om dit bod niet te aanvaarden. In tegenstelling tot wat her en der wordt gesuggereerd, is dit niet omdat ik krampachtig wil vasthouden aan mijn voorzittersstoel. Ik wil wél duidelijkheid over de toekomst van KVO.

Los van deze piste liggen er nóg enkele pistes op tafel.  Met die verschillende partijen worden er al weken onderhandelingen gevoerd. Dat zijn allen ernstige en realistische pistes, maar deze partijen gaan terecht niet over één nacht ijs. Over de namen van deze partijen kan ik omwille van geheimhoudingsverplichtingen niet communiceren.

We werken achter de schermen hard verder om de beste oplossing te vinden voor heel KV Oostende. Die oplossing moet in de komende weken op tafel liggen. Intussen vraag ik jullie om nog even geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in het harde werk dat ikzelf en mijn mensen hierin steken. Wat jullie ook mogen lezen in de pers of horen 'in de wandelgangen'. Wij zijn echt niet bezig met een machtsstrijd, maar met de toekomst van de club.

Van zodra wij nieuws hebben, zijn de supporters en sponsors de eersten met wie wij officieel zullen communiceren. Ik hoop dat de hetze in de media nu stopt en dat de focus kan worden verlegd naar het sportieve aspect. Want zaterdag wacht ons met Waasland Beveren een héél belangrijke wedstrijd.

Onze nieuwe trainer Dennis Van Wijk verzet samen met zijn voltallige staf en de spelers bakken werk hier op de stage in Spanje. Er is een goed gesprek geweest met de technische staf en alle neuzen staan in dezelfde richting. Spelers en staf zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Maar dat kunnen we niet zonder jullie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij tijdens die match kunnen rekenen op jullie onvoorwaardelijke (vocale) steun, zoals dat al heel het seizoen het geval is. En dan ben ik ervan overtuigd dat we na de match 'Woar is Ostende? Ier is Ostende!' kunnen roepen."

Bedankt KVO-fans en tot donderdag op de nieuwjaarsreceptie !

Jullie voorzitter Frank Dierckens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties