Oostende krijgt felle optater van sterk Kortrijk en moet opnieuw gaan bibberen

Redactie
| 5 reacties
Oostende krijgt felle optater van sterk Kortrijk en moet opnieuw gaan bibberen
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft ferm uitgehaald in de West-Vlaamse derby op bezoek bij KV Oostende. De Kustboys moeten zo eens te meer achteruit kijken.

KV Kortrijk heeft de nederlaag in de halve finales van de Beker van België definitief weten van zich af te werpen met een sterke prestatie in Oostende, al moest het lang wachten op zekerheid aan de Belgische kust.

De hele match waren de Kerels de betere van een flets KV Oostende, maar pas op het uur kon Moffi - alweer een stevige prestatie van hem voorin bij Kortrijk - de 0-1 op het bord zetten. Daarna probeerde Oostende wel wat, maar echt veel indruk maakte het nooit.

In de absolute slotfase konden Van Der Bruggen en Gueye de pil nog wat bitterder maken voor de thuisploeg met de 0-2 én de 0-3. Een ferme optater werd het zo nog voor de troepen van Dennis Van Wijk. 

Die moeten nu ook opnieuw echt wel naar beneden gaan kijken, want door de zege van Cercle Brugge op bezoek bij STVV is de kloof nu nog amper vier punten. Op de slotspeeldag staat bovendien nog Cercle Brugge - KV Oostende op het programma, wat een rechtstreeks degradatieduel zou kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties