Top&Flop Cercle, Malinwa, David, Anderlecht, Essevee, Oostende, ...

Cercle, Malinwa, David, Anderlecht, Essevee, Oostende, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Cercle leeft nog (bis!)

Mag Cercle Brugge dan toch nog op hoop leven? Na ontelbare keren het deksel op de neus te krijgen, pakte het de voorbije weken 6 op 6. Daardoor komen ze plots tot op vier punten van Oostende en drie van Waasland-Beveren.

Bernd Storck heeft er een elftal van gemaakt, de kwaliteit die de Vereniging op de mat brengt is vrij hoog en het doet dromen. Of het genoeg is? Dat zal nog moeten blijken de komende weken, maar dat er nu nog een droom is ... 

Gent op z'n counterend

Club Brugge maakt al een paar weken wat minder indruk, maar om de titel nog te onlopen heeft het natuurlijk een echte tegenstander of uitdager nodig.

Wat de Buffalo's lieten zien in Eupen doet alvast het beste verhopen. De omschakelingen waren bijzonder snedig, Jonathan David blijft ondertussen de doelpuntjes ook lekker binnen leggen.

Malinwa

KV Mechelen had er een paar mindere weken opzitten, maar knalde tegen Anderlecht als vanouds. Met dank ook aan zijn youngsters - met de jonge Aster Vranckx op kop.

Of het play-off 1 gaat opleveren? Dat is nog maar de vraag, maar het voetbal was alvast swingend en dat is ook al eens leuk Achter de Kazerne.

FLOP

Wie wil play-off 1 spelen?

RSC Anderlecht speelde dan weer geen goede match Achter de Kazerne. Een zoveelste miskleun dit seizoen was het. Dat ze ondanks alles toch nog steeds aanspraak kunnen maken op de top-6? 

Daar hebben ze ook de andere ploegen voor te danken. Zulte Waregem pakte uit met een matte prestatie tegen Moeskroen en slaat zichzelf zo uit de strijd, terwijl Genk afstand vergat te nemen en ook niet al te goed uit de verf kwam.

Club Brugge

Laat Manchester United maar komen. Club Brugge verloor de voorbije maand al bij al weinig punten, maar ook tegen Waasland-Beveren hing het opnieuw aan een zijden draadje tegen erg verdedigende Waaslanders.

Blauw-zwart heeft voorlopig nog steeds een ruime voorsprong, maar het gaat wel stilaan uit een ander vaatje moeten tappen. Anderzijds: zolang de punten gepakt worden is er geen grote reden tot paniek. Wordt er in de play-offs gepiekt?

Kustboys maken steeds meer water

Speeldag 30, Cercle Brugge - KV Oostende. Het ultieme doemscenario begint toch stilaan op te steken aan de Belgische kust.

Temeer het voetbal er echt al maanden niet op trekt en dat was dit weekend niet anders. Al brengt de definitieve overname door de Amerikanen misschien ook wel de nodige rust op het veld de komende weken? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties