Sinan Bolat geschokt door het nieuws van legendarische doelman: "Hij was mijn idool"

Nils Wens
| 0 reacties
Sinan Bolat geschokt door het nieuws van legendarische doelman: "Hij was mijn idool"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Lang haar en zwarte strepen onder zijn ogen: Rüstü Reçber heeft een nogal atypisch uiterlijk, maar hij wordt wel gezien als één van de meest legendarische doelmannen aller tijden. Hij ligt op intensieve zorg door het coronavirus.

De keeper met 124 caps voor de nationale ploeg van Turkije ligt momenteel op intensieve zorg, omdat de symptomen van het Coronavirus zich razendsnel hebben ontwikkeld.

In 2011 kwam Bolat voor het eerst bij de Turkse nationale ploeg en daar had hij Rüstü Reçber voor de eerste keer ontmoet: "Ik weet het nog goed. We hadden samen twee trainingskampen gedaan", vertelde de Antwerpse doelman aan HLN.

"Hij was de beste keeper van het land, de allereerste Turkse speler die voor Barcelona speelde. Toen ik een kind was, bewonderde ik hem, hij was mijn idool. Er was geen betere keeper in die tijd."

Bolat is geschokt door de gebeurtenissen en de huidige toestand van de voormalige doelman: "Ik ben erg ontroerd, maar ik heb er vertrouwen in en hoop dat hij snel weer gezond wordt, net als Fatih Terim (Turkse trainer van Galatasaray) trouwens."

De gezondheid van Terim is echter verbeterd: "Persoonlijk ken ik maar heel weinig mensen die besmet zijn geraakt en ik hoop dat het zo blijft. Er is niet veel dat we kunnen doen, behalve de regels volgen. Het is de enige manier voor ons om snel terug te kunnen keren naar het normale leven", besluit Bolat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties