De terugkeer van Adrien Trebel betekent banzitterstatuut voor Sambi Lokonga: "Dat hoort bij het voetbal"

Jens Nimmegeers
| 10 reacties
De terugkeer van Adrien Trebel betekent banzitterstatuut voor Sambi Lokonga: "Dat hoort bij het voetbal"

Bij Anderlecht keerde Adrien Trebel op de tweede speeldag weer terug in de basis. Slachtoffer van dienst was Albert Sambi Lokonga, die tegen Moeskroen voor de tweede keer op rij op de bank zat. Zijn entourage gelooft dat het wel goed komt met de jonge middenvelder.

Tegenover Het Laatste Nieuws zegt Paul-José Mpoku, de broer van Sambi Lokonga, dat de Anderlechtmiddenvelder hier sterker zal uitkomen. "Het hoort nu eenmaal bij het voetbal en dit hoeft geen nadeel te zijn voor Sambi. Hij zal hier sterker uit komen. In het voetbal moet je sommige momenten meemaken om ze te begrijpen en dit is er zo één."

Dat Trebel het ook nog eens goed doet, maakt het er niet gemakkelijker op voor Lokonga. Dat ziet ook Mpoku. "Trebel presteert goed en gidst de jonge gasten, ook mijn broer. ik vind nochtans wel dat ze complementair zijn en samen kunnen spelen. Kompany had ook andere spelers kunnen slachtofferen, maar Trebel verdient het om te spelen."

Mpoku zegt nog dagelijks in contact te staan met zijn broer en hem zoveel mogelijk te helpen met goede raad. "Ik zeg hem dan dat hij moet blijven werken en tonen dat hij de beste is. Dan kunnen ze niet meer om hem heen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties