Roberto Martinez legt uit waarom hij Yari Verschaeren opnieuw selecteerde: "Hij heeft een zeldzame kwaliteit"

Jens Nimmegeers
| 10 reacties
Roberto Martinez legt uit waarom hij Yari Verschaeren opnieuw selecteerde: "Hij heeft een zeldzame kwaliteit"

Yari Verschaeren mag zich opnieuw Rode Duivel noemen, ondanks zijn bankzitterstatuut bij Anderlecht.

Dat Yari Verschaeren ongelooflijk goede voeten heeft, daar lijkt niemand over te twijfelen. maar de jonge middenvelder is al langere tijd een schim van zichzelf en verkommert op de bank bij Anderlecht.

Toch behoudt Robert Martinez het vertrouwen in de 18-jarige middenvelder en aan Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. "Ik heb hem meegenomen op basis van wat ik al van hem gezien heb bij de vorige stages. Enkel als hij op de bank blijft zitten, dan hebben we een probleem."

Dat Verschaeren amper aan de bak komt bij Anderlecht maakt Martinez weinig uit. "Hij moet gewoon weer aan vertrouwen winnen. Bij Anderlecht hadden ze verwacht dat hij nu al wedstrijden voor hen ging winnen. Dat is fout geweest van de club. Anderlecht moet proberen wat druk van de schouders van Verschaeren te halen, dat zal hem goed doen."

Martinez is duidelijk fan van Verschaeren en ziet het allemaal nog wel goed komen. "Verschaeren hoort altijd op het middenveld te staan. Hij beschikt over een zeldzame kwaliteit. Hij kan namelijk zowel met rechts als links wegdraaien van zijn tegenstander, richting doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties