Slecht nieuws voor KRC Genk en Club Brugge: UEFA trekt stekker uit Youth League

Seppe Frans
| 2 reacties
Slecht nieuws voor KRC Genk en Club Brugge: UEFA trekt stekker uit Youth League

De UEFA heeft zonet een einde gemaakt aan de Youth League-campagne. Ze hadden het format nochtans volledig gewijzigd, maar door de heersende coronamaatregelen is het onmogelijk om het toernooi af te werken. De Europese voetbalbond wil de gezondheid van de jonge spelers niet in gevaar brengen.

Het kampioenenbal voor de spelers onder 19 jaar wordt afgelast. De UEFA had nochtans een nieuw format bedacht om het toernooi in deze moeilijke omstandigheden toch te organiseren. Zo werden de groepsfases afgeschaft en werkten alle 64 teams een knock-out fase af met directe uitschakeling na één duel. 

"Het comité had vorig jaar aanvankelijk besloten het wedstrijdformaat te wijzigen en de start van de competitie uit te stellen, maar de diverse maatregelen die de gezondheidsautoriteiten in heel Europa hebben opgelegd, zijn sindsdien blijven evolueren. De reisbeperkingen waarmee de deelnemende clubs te maken hebben, leveren grote problemen op voor de organisatie van hun wedstrijden en twee clubs hebben zich reeds uit de competitie teruggetrokken", klonk het bij de Europese voetbalbond. 

Slecht nieuws dus voor de jonkies van Club Brugge en KRC Genk. Blauw-zwart moest het opnemen tegen het Turkse Basaksehir, KRC Genk tegen het Slovaakse Zilina. De eerste wedstrijden vonden normaal op 2 en 3 maart plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties