Goed en slecht nieuws bij Club Brugge: geen nieuwe gevallen, maar ook geen spelers recupererend voor Kiev

Goed en slecht nieuws bij Club Brugge: geen nieuwe gevallen, maar ook geen spelers recupererend voor Kiev

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Beginnen met het goede nieuws: de nieuwe testronde bij Club Brugge bracht geen nieuwe gevallen aan het licht en de match tegen OHL van maandag kan dus gewoon doorgaan. Het slechte nieuws: het ziet er niet naar uit dat ze één van de vijf besmette spelers kunnen recupereren voor de match tegen Kiev.

Het was toch bang afwachten bij blauw-zwart, maar de opluchting was groot toen bleek dat er geen nieuwe gevallen waren. De vijf spelers (Mitrovic, Denswil, Vanaken, Lang en Rits) zullen volgende week donderdag waarschijnlijk wel niet mogen meespelen tegen Dynamo Kiev.

Nochtans zitten Denswil, Mitrovic en Vanaken dan al meer dan een week in quarantaine, maar bij de UEFA gelden andere protocollen. Zij gaan enkel uit van de neuswissertest en daar blijven vaak nog restanten van het virus over, weet Het Nieuwsblad.

In België wordt er grondiger getest en als blijkt dat er antilichamen zijn aangemaakt, dan zijn de spelers niet meer besmettelijk en mogen ze spelen. De UEFA laat dat echter niet toe en dus zal Club het met dezelfde selectie moeten doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties