Werkloze voetballer over Anthony Vanden Borre: "Het is ook niet meer het Anderlecht van de grote jaren"

Werkloze voetballer over Anthony Vanden Borre: "Het is ook niet meer het Anderlecht van de grote jaren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hervé Kage kreeg vorig jaar geen nieuw contract bij KV Kortrijk. Het deed hem pijn te zien hoe zijn vriend Anthony Vanden Borre zijn kansen verkwanselde bij Anderlecht.

Geen contract betekent op dit moment ook geen werk voor Hervé Kage. “Erg frustrerend. Kortrijk wilde mijn contract vorig jaar niet verlengen”, vertelt Kage aan Het Nieuwsblad. “Ze verkozen jongere spelers op wie ze meerwaarde konden creëren. Ik kreeg enkele aanbiedingen uit Cyprus en Griekenland, maar wachtte op betere voorstellen dichter bij huis. Helaas bleven die uit. Sindsdien oefen ik mijn job niet meer uit.”

Zijn goede vriend Anthony Vanden Borre had wel werk, maar stuurde zijn kat. “Ja, ik heb hem gebeld, hij beslist natuurlijk voor zichzelf, maar ik begreep het niet. Waarom bleef hij weg? Waarom viel hij Anderlecht aan in de media? Ik adviseerde hem om dat allemaal niet weg te gooien. In de B-ploeg van Anderlecht trainen is nog altijd beter dan thuis te zitten of met contractloze spelers te sjotten, zoals ik. Je hebt er medische begeleiding, coaches, voedingsdeskundigen… Je hebt structuur in je leven.”

Al begrijpt Kage ook de frustraties van Vanden Borre. “Het is ook niet meer het Anderlecht van de grote jaren. Maandenlang werkte Anthony keihard om kilo’s af te vallen en weer scherp te zijn en dan krijg je geen kans. In die zin is Vanden Borre erg gevoelig. Voor de buitenwereld lijkt hij altijd mister cool bij wie alles van zich afglijdt, maar hij trekt zich bepaalde zaken veel harder aan dan iedereen denkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties