Eerste minister Schotland teleurgesteld in Rangers-fans

Jelle Ruts
| 8 reacties
Eerste minister Schotland teleurgesteld in Rangers-fans
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst in tien jaar speelden de Rangers gisteren nog eens kampioen. Na negen opeenvolgende titels voor Celtic kon de ploeg van Steven Gerrard nog eens op nummer één eindigen. De play-offs moeten nog beginnen, maar de Rangers kunnen niet meer worden bijgebeend.

Gisteren werden de Rangers voor het eerst sinds 2011 nog eens kampioen in Schotland. De ploeg draaide dit seizoen als een machine en werd gisteren al kampioen, nog voor de start van de play-offs. De mannen van Steven Gerrard kunnen zich vanaf nu volledig focussen op de Europa League. In de Europa League komen de Rangers Slavia Praag tegen, dat Leicester uitschakelde.

Na tien jaar vol miserie is de titel nog eens winnen met zo een dominantie prachtig. Bij vele supporters bracht het kampioenschap zodanig veel emoties met zich mee dat ze met hun euforie geen blijf wisten. In de straten van Glasgow barstte het feest los, ondanks de coronamaatregelen.

 

Twee dagen op rij 

Ook zaterdag kwamen de fans van de Rangers al eens samen. De ploeg van Gerrard speelde thuis tegen St. Mirren. Ze wonnen de wedstrijd met 3-0 en de fans waren door het dolle heen. De titel was na die wedstrijd wel echt nabij. Rondom het Ibrox Stadion barstte het feest al voor een eerste keer los.

Boze eerste minister

De eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon van de Scottish National Party, was niet te spreken over het gedrag van de Rangers-fans. "Iedereen heeft zich het afgelopen jaar hard ingezet. Nu zien we dan dat een minderheid onze vooruitgang belemmert. Dat is ergerlijk en schandelijk", luidde het op Sturgeons Twitter. 

De straten van Glasgow lagen er verwoest bij. De Rangers-fans lieten de pleinen waar ze samenkwamen achter vol vuilnis, met kapotte banken,... . De inwoners van Glasgow die niet echt fan zijn van de Rangers blijven verbouwereerd achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Championship Group

Nieuwste reacties