Racing Genk in goede vorm, maar tegen Standard hebben ze het altijd moeilijk

Wannes Van Audenhove

Racing Genk en Standard openen vrijdagavond de 31e speeldag van de Jupiler Pro League. Om 20u45 trappen ze af in de Luminus Arena. Hoewel KRC Genk aan een indrukwekkende reeks bezig is, zullen ze toch op hun hoede moeten zijn voor Standard. De Rouches doen het namelijk de laatste tijd erg goed tegen

Spannend tot de laatste minuut

Standard Luik komt dit seizoen traag op gang tijdens haar wedstrijden. Dat blijkt uit de statistieken van hun gescoorde doelpunten. Amper 31.6 procent van alle goals scoorden ze in de eerste helft. Dat zijn in totaal dertien van hun 41 gescoorde doelpunten. De Rouches blijken trouwens pas écht wakker te worden in het laatste kwartier, want na de 75e minuut werden dit seizoen al veertien treffers gemaakt.

Racing Genk is op dreef

Bij KRC Genk verkeren ze momenteel in topvorm. De Limburgers hebben namelijk al vier wedstrijden op rij gewonnen. Dat deden ze achtereenvolgens tegen Charleroi, KV Mechelen, Cercle Brugge en Anderlecht. Kunnen ze ook vrijdagavond deze goede lijn blijven doortrekken of maakt Standard een einde aan hun winning streak ?

Genk geraakt niet snel voor bij Standard

Het is voor Racing Genk ondertussen al van 2019 geleden dat ze nog eens een keertje konden winnen van Standard. Toen deden ze dat op Sclessin met 1-3. In de vier wedstrijden die daarop volgden werd er twee keer gelijk gespeeld en twee keer ging Standard met de drie punten aan de haal.

Enkele interessante weddenschappen

KRC Genk heeft volgens betFIRST 44% kans op winst. Gelijkspel of winst voor Standard worden op 28% geschat. Als Genk wint, kan je 2.20 keer je inzet terugwinnen. In hun laatste 12 matchen, scoorden beide teams 11 keer. Gebeurt dat nu weer, dan krijg je 1.80 keer je inzet terug.

Genk speelde dit seizoen al 15 maal thuis. In die 15 wedstrijden scoorden ze 32 doelpunten. Indien ze vanavond meer dan 1.5 goals maken, krijg je je inzet 2.10 keer terug.