Sportpsycholoog geeft Club Brugge raad: "Verlies geen energie met het systeem in vraag te stellen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Sportpsychologen raden Club Brugge aan niet over de halvering van de punten te praten

Sportpsycholoog geeft Club Brugge raad: "Verlies geen energie met het systeem in vraag te stellen"

Club Brugge heeft de start van de Champions' play-offs toch wel gemist. Sportpsychologen zien ook de onrust binnen de kern en vinden dat ze het momenteel ook wat erger maken door te praten over zaken waar ze niks aan kunnen veranderen.

Philippe Clement haalde de halvering van de punten al aan en ook Ruud Vormer deed dat. “Doe dat niet”, zegt Brouwers in Het Nieuwsblad. “Ze mogen zich niet bezighouden met dingen die ze toch niet kunnen beïnvloeden. Dat competitieformat ligt al een tijd vast. Daar kunnen ze op dit moment niets aan veranderen, dus moeten ze het loslaten. Anders zorgt dat toch maar voor frustratie.”

Michaël Verschaeve treedt zijn collega bij. “Het komt wel vaker voor bij clubs die met heel veel voorsprong de play-offs ingaan. De spelers beginnen te zeggen dat ze zonder die halvering van de punten eigenlijk al kampioen waren. Ze vinden het onrechtvaardig. Dat is menselijk. Maar door het systeem in vraag te stellen, verliezen ze onnodig energie, terwijl ze zich eigenlijk volledig moeten kunnen focussen op de wedstrijden zelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties