Antwerp wil Cobbaut (nog steeds), maar Anderlecht heeft dit plan met de Belgische verdediger
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties

RSC Anderlecht is ervan overtuigd dat er in augustus een oplossing wordt gevonden voor Elias Cobbaut

Antwerp wil Cobbaut (nog steeds), maar Anderlecht heeft dit plan met de Belgische verdediger
Foto: © photonews

Elias Cobbaut mag RSC Anderlecht verlaten. Antwerp FC informeerde al naar de voorwaarden van de verdediger, maar paars-wit houdt voorlopig de boot af. En daar hebben de Brusselaars een reden voor.

Elias Cobbaut past niet in de plannen van Vincent Kompany. De 23-jarige verdediger kreeg te horen dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. Al is RSC Anderlecht niet van plan om hem tegen elke prijs te laten vertrekken. 

Volgens onze informatie heeft Antwerp FC - de naam van Cobbaut gonst al langer door de wandelgangen op de Bosuil - formeel contact opgenomen met paars-wit. Op gebied van het prijskaartje is er echter een enorme kloof tussen beide topclubs. 

Cobbaut Elias
© photonews

Cobbaut past dan wel niet in de Brusselse plannen, maar Peter Verbeke beseft dat het profiel van de verdediger - linksvoetig én polyvalent - er eentje is waar veel clubs naar op zoek zijn. Bovendien wil Anderlecht een rechtstreekse concurrent niet versterken voor een habbekrats.

Drie miljoen euro... of meer

De Belgische recordkampioen betaalde in 2018 drie miljoen euro aan KV Mechelen voor Cobbaut en wil de speler niet voor minder zien vertrekken. Bovendien maakt Verbeke zich sterk dat er in augustus enkele buitenlandse clubs zullen aankloppen voor de éénvoudig Rode Duivel.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties