Opnieuw een Gudjohnsen aan het kanon voor IJsland: Andri volgt het voorbeeld van vader Eidur en opa Arnor

Seppe Frans

Zondagavond kon IJsland het tij tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Noord-Macedonië in het slot nog keren. Het was Andri Gudjohnsen die met zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg nog een punt kon redden.

De 19-jarige spits debuteerde op 2 september tegen Roemenië (0-2 nederlaag) voor de nationale ploeg. Zondag kende hij weliswaar iets meer succes.

Bondscoach Arnar Viðarsson (ex-Lokeren en Cercle Brugge) kwam in het slot terug tot 1-2. Hij zocht in extremis nog naar de gelijkmaker, en liet acht minuten voor tijd de aanvaller van Real Madrid B invallen. Die bedankte al na amper twee minuten voor het vertrouwen met een doelpunt.

Zo volgt hij het voorbeeld van vader Eidur Gudjohnsen (ex-Cercle en Club Brugge) en grootvader Arnor Gudjohnson (ex-Lokeren en Anderlecht).