Roberto Martinez: "Neen, Charles De Ketelaere moest niet eerder spelen bij de Rode Duivels"

Dennis Rosiers
| 28 reacties
Roberto Martinez: "Neen, Charles De Ketelaere moest niet eerder spelen bij de Rode Duivels"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zijn 20ste lijkt Charles De Ketelaere definitief de stap van de beloften naar de Rode Duivels te hebben gezet. In een uitgebreid interview van Het Nieuwsblad met bondscoach Roberto Martinez kwam ook de youngster van Club Brugge ter sprake. "Nee, Charles moest niet eerder spelen bij de Duivels."

In de (overbodige) troostfinale van de Nations League tegen Italië hadden heel wat mensen jonkies Arthur Theate en Charles De Ketelaere aan de aftrap verwacht. Roberto Martinez deed dat echter niet. In HNB legt hij die keuze uit.

"Ik heb sinds mijn komst 24 spelers uit de beloften laten debuteren. Charles viel goed in tegen Italië en scoorde een geweldige goal, tegen de beste keeper van het EK. Moest hij eerder spelen? Dan zeg ik 'neen'. Elke speler moet fases doorlopen." 

"Idem voor Arthur Theate. Hij liet een goede indruk achter toen hij bij de selectie kwam en op deze stage heeft hij weer een stap vooruit gezet. Hij kan dus spelen, maar is hij op dit moment beter dan Jan Vertonghen? Neen. Het is de kunst om hen op het juiste moment te brengen", besluit onze bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties