Voormalige spits van Barcelona stelt zich officieel kandidaat om nieuwe bondsvoorzitter te worden

Jelle Ruts
| 3 reacties
Voormalige spits van Barcelona stelt zich officieel kandidaat om nieuwe bondsvoorzitter te worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het eindelijk officieel: ex-Barcelonaspits Samuel Eto'o stelt zich kandidaat om president te worden van Kameroen.

Samuel Eto'o stopte in 2019 met voetballen. De topspits van weleer kende glorierijke periodes bij onder andere FC Barcelona, waar hij onder andere drie Spaanse titels en twee keer de Champions League won en Inter Milaan waar hij één keer kampioen werd in de Serie A en één keer de Champions League wist te winnen. Verder speelde de Kameroener ook nog voor Kadji Sports, Real Madrid, Leganés, Espanyol Barcelona, Mallorca, Anzji Machatsjkala, Chelsea, Everton, Sampdoria, Antalyaspor, Konyaspor en uiteindelijk Qatar SC.

Sinds dat Eto'o zzijn afscheid van het leven als professionele voetballer aankondigde, was het niet duidelijk wat de Kameroener zou gaan doen. Eind september van dit jaar maakte Samuel Eto'o bekend dat hij zich kandidaat ging stellen voor de functie als bondsvoorzitter van de Kameroense voetbalbond. De 118-voudige international maakte dat zelf bekend via Twitter. Nu plaatste hij op Twitter dat hij zich officieel kandidaat gesteld heeft. "Ik ben vereerd dat ik dit mag doen en ik hoop dat ik kan helpen de federatie te hervormen en onze geliefde sport naar een hoger niveau te tillen", vertelde hij op Twitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties