De deur gaat op een kier om terug voetbalfans in de stadions binnen te laten in Nederland

De deur gaat op een kier om terug voetbalfans in de stadions binnen te laten in Nederland
Foto: © photonews

Er lonkt fantastisch nieuws voor de voetbalfans in Nederland. Het kabinet overweegt binnen afzienbare tijd weer supporters toe te laten in de voetbalstadions.

Afgelopen november besloot het kabinet om de voetbalstadions te sluiten vanwege de zorgelijke coronacijfers. Daarna gingen ook andere sectoren op slot, mede vanwege de nieuwe variant van het coronavirus. Inmiddels is duidelijk dat de nieuwe variant weliswaar veel besmettelijker is, maar ook veel minder ziekmakend. Daardoor lijkt de terugkeer van publiek bij sportwedstrijden aanstaande.

Mark Rutte verklaarde donderdag optimistisch te zijn over het verder loslaten van de lockdown. "Dit geeft hoop op versoepelingen, met voorrang voor cultuur en horeca. Maar wel een winstwaarschuwing: we moeten eerst de nieuwe cijfers zien", verklaarde de premier, geciteerd door De Telegraaf. "Wij ook heel graag willen dat horeca, cultuur en evenementensector weer veilig open kunnen."

In België komt er vrijdag een overlegcomité samen. Net zoals de Nederlandse fans zullen de Belgische ook hopen om snel terug naar het stadion te kunnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties