FIFA verstrengt regels voor uitleenbeurten: beperking per club qua uitlenen en huren, maximumduur vastgelegd

FIFA verstrengt regels voor uitleenbeurten: beperking per club qua uitlenen en huren, maximumduur vastgelegd
Foto: © photonews

Vanaf volgend seizoen worden de regels qua huren en uitlenen van spelers een pak strenger, dat is de FIFA overeengekomen tijdens een vergadering in Doha waar morgen de WK-loting plaatsvindt.

Vanaf 1 juli wordt de maximale duur van een uitleenbeurt beperkt tot 1 jaar en komt er ook een beperking op hoeveel spelers een club mag huren en uitlenen. Zo willen ze praktijken als bij de Engelse topclubs - Chelsea is daar kampioen in - aan banden leggen. 

Naast een maximumduur van één jaar moet een uitleenbeurt ook minstens een half seizoen duren, oftewel de periode tussen twee mercato’s. Een club mag vanaf komende zomer ook nog maximum acht spelers tegelijkertijd uitgeleend hebben, en acht spelers van andere clubs op uitleenbasis onder contract hebben, weet HLN.

Per seizoen erna gaat daar nog eentje van af gaan tot maximum 6. Er mogen ook maar drie spelers van dezelfde club geleend worden en ook niet meer dan drie spelers aan dezelfde club uitgeleend worden. Een uitgeleende speler kan ook niet meer doorverhuurd worden aan nog een andere club. De nieuwe regels gelden niet voor spelers jonger dan 22 jaar en voetballers die door de club zelf werden opgeleid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties