Mechelse politie niet opgezet met gedrag supporters van Sporting Charleroi: "Hevige confrontatie"

Mechelse politie niet opgezet met gedrag supporters van Sporting Charleroi: "Hevige confrontatie"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een 300-tal supporters van Sporting Charleroi heeft zich zaterdag niet aan de afspraken gehouden voor het bezoek aan KV Mechelen.

De supporters verzamelden op een parking van een supermarkt en trokken in stoet naar het stadion. Er waren verschillende opstootjes, maar uiteindelijk kon de politie de controle behouden.

“Deze stoet op de rijbaan zou niet alleen een gevaarlijke situatie voor de supporters betekenen, maar ook een verkeersinfarct op de Liersesteenweg veroorzaken", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van politiezone Mechelen-Willebroek.

De politie begeleidde de stoet dan maar met de beschikbare agenten, maar aan het stadion liep het bijna verkeerd. "Bijna aan het stadion gekomen, ter hoogte van een drankgelegenheid op Kerkhoflei, is het tot een kortstondige, maar hevige confrontatie gekomen tussen KV- en Charleroisupporters."

"Flesjes drank, pyrotechnisch vuurwerk en rookpotten werden naar elkaar gegooid. Bij tussenkomst van de politie diende deze pepperspray en de wapenstok te gebruiken en werd een supporter gebeten door een politiehond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties