Geen blad voor de mond: "Ik ben woedend op de Rode Duivels en de voetbalbond"

Geen blad voor de mond: "Ik ben woedend op de Rode Duivels en de voetbalbond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De prestaties van de Rode Duivels de voorbije jaren waren niet wat je van de nummer één op de wereldranglijst verwacht. Het WK in Qatar was de druppel die de emmer deed overlopen.

Mircea Rednic heeft zowel de Belgische als de Roemeense nationaliteit. Toch is de ex-trainer van onder andere Standard en KAA Gent heel erg begaan met wat er in ons land allemaal gebeurt. Zo ook met de Rode Duivels.

“Ik kan je zeggen dat ik woedend ben als ik zie dat de Duivels met deze generatie geen grote trofee hebben kunnen winnen”, vertelt hij aan La Dernière Heure. “Voor mij ligt de verantwoordelijkheid vooral bij de coach.”

Roberto Martinez zou de passie nooit overgebracht hebben aan de spelers. Ook de keuze voor Domenico Tedesco als opvolger van de Spanjaard begrijpt Rednic helemaal niet. “Polen kon de voormalige coach van Portugal, Fernando Santos, binnenhalen.Waarom kan België dat niet?”

Al zag Rednic het nog veel liever een Belg worden. “Philippe Clement, Wouter Vrancken, België heeft een generatie coaches die meer dan de moeite waard zijn, het is een beetje jammer dat we ze niet vertrouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties