Rik De Mil hoopt op een kentering in Mechelen: "Hiervoor heb ik extra scherpte gezien"

Joachim Vandecauter
| 2 reacties
Rik De Mil hoopt op een kentering in Mechelen: "Hiervoor heb ik extra scherpte gezien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat op bezoek bij KV Mechelen. De laatste wedstrijden was efficiëntie een probleem, maar de laatste weken hebben ze daar extra op getraind.

De laatste wedstrijden pakte Club Brugge wel wat punten, maar het liet ook wat liggen. Dat kwam omdat ze verschillende kansen lieten liggen. 

Tijdens de interlandbreak maakte coach Rik De Mil van de tijd gebruik om de situatie te bekijken. "Ik heb van de gemiste kansen en ons gebrek aan efficiëntie een harde analyse gemaakt", vertelde hij op een persconferentie. "Het klopt dat het eenvoudig is om te zeggen dat oefeningen op afwerken dit zouden oplossen, maar soms is het ook gewoon zo eenvoudig."

"Een goede focus op training om de ballen binnen te leggen, kan al richting de wedstrijd helpen", ging De Mil verder. "Maar het gaat niet alleen over het trappen zelf. Ook de looplijnen zijn belangrijk en ook die kunnen beter."

De Mil zag de voorbije weken al vooruitgang: "Ik heb extra scherpte gezien, wat het afwerken betreft." Tegen Mechelen zullen we zien of het geholpen heeft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties