Specifieke beslissingen van Club Brugge krijgen zware kritiek: "Tjonge, jonge... Het zijn eilandbewoners hé"

Specifieke beslissingen van Club Brugge krijgen zware kritiek: "Tjonge, jonge... Het zijn eilandbewoners hé"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dat Club Brugge mogelijk naast de Champions' Play-offs grijpt, wijst erop dat specifieke beslissingen van hogerhand niet goed hebben uitgepakt. Aad de Mos is niet mals voor het Brugse beleid.

De Nederlander bekritiseert het tegenhouden van een vertrek van Vanaken, maar is ook scherp voor twee andere beslissingen die genomen zijn. Bijvoorbeeld de keuzes over het trainerschap. De eerste grote wijziging kwam er met het ontslag van Carl Hoefkens. 

"Als klap op de vuurpijl haalden ze Parker. Tjonge, jonge... De Premier League enerzijds en Engelse trainers in de Premier League anderzijds zijn twee verschillende dingen", stelt De Mos in Het Laatste Nieuws. "Het succes van de Premier League zijn de buitenlandse trainers. Engelse trainers kennen het Europese voetbal niet. Het zijn eilandbewoners hé."

Aankoop op emotie

Een andere beslissing die op weinig bijval kan rekenen is het op tafel leggen van 16 miljoen euro voor Roman Yaremchuk. "Ik ben zeker dat Brugge Yaremchuk op emotie heeft gekocht: 'Hij was sterk bij AA Gent.' Maar heb je hem nadien met je eigen ogen voldoende aan het werk gezien bij Benfica?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties