Serge Gumienny tackelt Frank De Bleeckere keihard: "Cijfers om mee te lachen"

Serge Gumienny tackelt Frank De Bleeckere keihard: "Cijfers om mee te lachen"
Foto: © photonews

De discussies over de beslissingen van scheidsrechters en de VAR blijven in de Jupiler Pro League voor enorme beroering zorgen.

Elke speeldag is er in de nodige commotie om scheidsrechterlijke beslissingen. De voorbije wedstrijden ging het vooral omgevallen van hands. Volgens Frank De Bleeckere worden er echter nauwelijks fouten gemaakt. Van de 39 keer dat er een strafschop gegeven werd voor hands waren er volgens De Bleeckere slechts 2 beslissingen verkeerd. Een score van net geen 95 procent dus.

“Dat zijn cijfers om mee te lachen”, zegt ex-scheidsrechter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg. “Zo oordeelt het Referee Department blijkbaar dat Antwerp dit weekend effectief een penalty verdiende tegen Cercle Brugge. Maar ook vinden ze het correct dat STVV een strafschop tegen kreeg op KV Mechelen, nadat Hara die bal zogezegd met zijn arm raakte. Correcte beslissingen, vinden zij. Maar dat krijg je toch aan niemand uitgelegd?”

Volgens Gumienny wil het Referee Department zijn cijfers gewoon wat oppoetsen, om zichzelf te rechtvaardigen. “Ze geven graag de indruk goed bezig te zijn, maar zouden zich beter focussen op hoe ze de arbitrage kunnen verbeteren. Daar is wel ruimte voor, als je de kritiek van trainers en spelers de laatste tijd hoort. Laat hen die 39 fases eens beoordelen, dan zal je wel andere resultaten krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties