Transferrecord van Tom De Sutter moet eraan geloven: "Hoe sneller, hoe liever!"

Transferrecord van Tom De Sutter moet eraan geloven: "Hoe sneller, hoe liever!"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft met Ayase Ueda bijna de topschutter in zijn rangen. Dan moet hij wel nog voorbij Hugo Cuypers van KAA Gent.

Cercle Brugge leverde in het verleden met Josip Weber al eens de topschutter van de Jupiler Pro League. Dit seizoen kan dat nog eens gebeuren met Ayase Ueda. Voorlopig is Hugo Cuypers met 21 doelpunten de Gouden Stier, Ueda volgt op 1 goaltje.

De Japanner arriveerde vorige zomer in het Jan Breydelstadion en ligt nog tot midden 2026 onder contract. Zijn doelpuntenrijk seizoen zal echter zo goed als zeker een transfer opleveren, al is het uitkijken waarheen dat gaat.

Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van de Japanner 3,5 miljoen euro, maar Cercle Brugge zou op een pak meer rekenen. Het betaalde voor Ueda 1,2 miljoen euro en het transferrecord van Tom De Sutter, 3,1 miljoen euro, zou moeten voor de bijl gaan.

Ueda zelf wil die transfer ook heel graag willen. “Hoe meer er betaald wordt, hoe beter”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik ben heel gelukkig bij Cercle Brugge, maar ik wil wel eens naar een club in een van de grote Europese competities. Hoe sneller, hoe liever. Zo jong ben ik niet meer…”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties