Vuistslagen, spuwen... Voetbal Vlaanderen neemt drastische maatregelen en verhoogt straffen significant

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties
Vuistslagen, spuwen... Voetbal Vlaanderen neemt drastische maatregelen en verhoogt straffen significant
Foto: © photonews

Voetbal Vlaanderen kreeg bijna 7.000 meldingen van agressie op de Vlaamse voetbalvelden en wil daar paal en perk aan stellen. De straffen voor zaken als fysieke en verbale agressie gaan dubbel zo zwaar worden.

Je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurde wel al eens. Een speler die een supporter tegen de grond mepte, spuwen op de scheidsrechter... "Dat kunnen we niet tolereren", zegt algemeen directeur Philippe Rosier bij Sporza.

"Blijkbaar zitten deze vormen van agressie ingebakken in onze voetbalcultuur. Met dat antwoord nemen wij geen genoegen meer", zegt hij stellig. "Naast al onze vormen van sensibilisering is het ook tijd om de strafmaat op te voeren. Agressie heeft geen plaats en zal vanaf volgend seizoen dubbel zo zwaar bestraft worden."

Enkele voorbeelden van de nieuwe straffen

  • Een opzettelijke vuistslag, niet in het aangezicht en zonder blessure tot gevolg, wijzigt van 3 naar 6 speeldagen schorsing.
     
  • Een opzettelijke vuistslag in het aangezicht kreeg vroeger 6 weken schorsing. Voortaan riskeert de agressor een zwaardere strafmaat dan 8 speeldagen.
     
  • Een opzettelijke en brutale trap die een vervanging noodzakelijk maakt, wijzigt van 4 naar 8 speeldagen.
     
  • Spelers die de scheidsrechter fysiek bedreigen, zullen geen 5, maar 8 speeldagen aan de kant staan.

Die straffen moeten wel nog steeds door het Disciplinair Comité uitgesproken worden en daar zal ook de context bekeken worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties