De vijf namen op het verlanglijstje van KAA Gent: veel toppers uit eigen competitie, concurrentie van onder meer Club Brugge, Genk, Standard en Union

De vijf namen op het verlanglijstje van KAA Gent: veel toppers uit eigen competitie, concurrentie van onder meer Club Brugge, Genk, Standard en Union
Foto: Photonews

KAA Gent pakte dit seizoen de vijfde plaats en een ticket voor de Conference League. En zo gaan ze voor de negende keer op rij Europa in. Naar volgend seizoen toe zal er wel versterking moeten komen.

"Het probleem dit seizoen was dat we in alle linies te weinig spelers overhadden na een aantal blessures", aldus Hein Vanhaezebrouck een paar weken geleden.

Mede daardoor werd play-off 1 uiteindelijk ook misgelopen ten koste van Club Brugge, meer dan de vijfde plaats en opnieuw de Conference League zat er niet in.

Versterkingen

Met oog op volgend seizoen wordt alvast gedacht aan heel wat versterking. Daarbij wordt vooral gekeken in de eigen competitie.

De voorbije weken werden heel wat namen genoemd die op de radar stonden bij de Buffalo's. Al is er daarvoor ook heel wat binnenlandse concurrentie.

Sakamoto Bauer Oostende STVV

Tatsuhiro Sakamoto 

De linkerflankspeler van Oostende gaat niet degraderen met de kustboys. Hij kan naar Gent, maar ook Genk klopt aan - zij zullen mogelijk vervangers moeten zoeken voor Trésor en Paintsil.

Charles Vanhoutte 

De speler van Cercle Brugge lijkt op een zijspoor te zitten bij De Vereniging, maar kan ook naar Westerlo en Union SG.

Tsuyoshi Watanabe

De centrale verdediger van KV Kortrijk maakte veel indruk en miste geen minuut bij De Kerels. De Buffalo's kunnen er zeker een paar verdedigers bij hebben, maar ook Club Brugge is gecharmeerd.

Pieter Gerkens

De middenvelder van Antwerp had de keuze tussen Gent en Standard, maar lijkt zijn keuze voor de Arteveldestad te hebben genomen.

Keegan Jelacic

En dan is er nog een internationale naam met de man van Perth, die ook al langer dan vandaag op de radar staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties