Jackpot op komst voor degradant? Naast Club, Genk, Antwerp en Anderlecht ook buitenlandse interesse ... en dat is logisch

Jackpot op komst voor degradant? Naast Club, Genk, Antwerp en Anderlecht ook buitenlandse interesse ... en dat is logisch
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een pittige transferzomer, dat is nu al duidelijk. En dus is er werk aan de winkel voor heel wat teams. Voor één ploeg staat er veel te gebeuren.

Zulte Waregem degradeerde naar de Challenger Pro League, maar wil meteen opnieuw de stap naar boven gaan maken. Dat kan het best gebeuren in het eerste seizoen.

Dan moeten ze als het even kan de ploeg versterken met een aantal interessante profielen in diverse linies van het veld. Ondertussen hebben Ruud Vormer en Jelle Vossen al hun contract weten te verlengen.

Veel interesse

Verder zullen eerst een paar spelers waar flink kan op gecasht worden de ploeg moeten gaan verlaten om zo geld binnen te brengen voor nieuwe spelers. Zeker Alieu Fadera lijkt een grote kanshebber te zijn.

Club Brugge, Genk, Antwerp en Anderlecht toonden de voorbije weken al interesse in de 21-jarige Gambiaan. En er is nu ook interesse uit het buitenland.

Fadera
© photonews

Dit seizoen was hij goed voor 9 goals en 9 assists over alle competities heen. Hij ligt nog twee seizoenen onder contract bij Essevee.

Zijn marktwaarde is volgens Transfermarkt ondertussen gestegen naar drie miljoen euro. Onlogisch is dat niet, gezien zijn leeftijd en kwaliteiten.

52,6% succesvol

Volgens Wyscout is hij ook een van de meest bedrijvige spelers in de Jupiler Pro League. Om de 20 minuten en 42 seconden doet hij een dribbel.

Enkel N'dri en Adingra zijn nog kwieker met hun dribbels, maar de cijfers van Fadera zijn goed. In 52,6% van de gevallen zijn de dribbels succesvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties