Komt het nog goed met dit Westerlo? Kevin Vandenbergh spreekt klare taal

Komt het nog goed met dit Westerlo? Kevin Vandenbergh spreekt klare taal
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

KVC Westerlo staat momenteel alleen op de allerlaatste plaats in het klassement. KV Kortrijk won vrijdagavond met 2-1 van Cercle Brugge en sprong zo over de Kemphanen.

Met twee punten na acht speeldagen beginnen de zorgen toch zeker te komen bij Westerlo. Toch behouden heel wat fans nog het vertrouwen in de huidige coach. Onder hen ook Kevin Vandenbergh, ex-speler.

"De Roeck ligt onder vuur, lees ik. Dat begrijp ik dus niet. Zijn verdienste bij Westerlo is enorm groot. Hij heeft van een ­onsamenhangend geheel in tweede klasse een sterk uitgebalanceerde ploeg gemaakt", vertelde hij volgens Het Nieuwsblad.

"Vorig seizoen speelde Westerlo ook niet veel anders dan nu. Maar zodra je in een negatieve spiraal terechtkomt, is het moeilijk om daaruit te geraken", weet de voormalige spits te vertellen.

Maar de ploeg uit de Kempen geraakt er wel door volgens hem. "Spelers gaan aan zichzelf ­twijfelen. De kansen die vorig jaar binnenvlogen, worden dit seizoen gemist. Maar ik ben er zeker van dat het goedkomt met Westerlo. De club en de spelersgroep heeft te veel ­kwaliteit om te degraderen. Het is gewoon wachten tot de klik gemaakt wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties