KVC Westerlo-coach Jonas De Roeck in nauwe schoentjes maar ook anderen gingen in de fout

KVC Westerlo-coach Jonas De Roeck in nauwe schoentjes maar ook anderen gingen in de fout
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo heeft woensdagavond met 3-1 verloren van SK Beveren. Een dieptepunt voor de Kempenaren.

Het ziet er niet goed uit voor KVC Westerlo. Naast alleen laatste te staan, liggen de Kempenaren nu ook uit de beker. En op wat voor manier. Het werd 3-1 tegen SK Beveren, die tiende staan in 1B.

Maar kan een coach dit wel overleven? Na de 1-3 thuisnederlaag tegen Union SG kwamen er al negatieve reacties uit het publiek toen Jonas De Roeck de supporters ging groeten. Na de uitschakeling in de beker gaat het er niet beter op geworden zijn.

De Roeck kreeg al veel kansen na een verschrikkelijke seizoensstart. Nu lijkt een ontslag bijna niet meer te vermijden. De Westerlo-coach heeft nog wel het geluk dat de supporters zich iedere wedstrijd opnieuw vol achter hun ploeg zetten.

Bij OHL waren de supporters dit seizoen al veel minder geduldig. Er werd toen gedreigd met een boycot als Marc Brys niet werd ontslagen.

Niet enkel De Roeck als schuldige

Maar ligt het enkel aan de coach? Westerlo deed deze zomer veel nieuwe transfers. De club gaf zeker zo'n 16 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Toch kunnen deze niet overtuigen. Matija Frigan was de duurste van de hoop. Hij werd voor 5,5 miljoen euro naar het Kuipje gehaald maar kon in 10 wedstrijden slechts twee keer scoren.

Van een spits die je voor zoveel geld koopt mag er meer verwacht worden. Wanneer hij 10 doelpunten maakt of 50 wedstrijden speelt voor Westerlo, moet de club nog 500.000 euro extra betalen aan HNK Rijeka waar hij voordien speelde. Tegen dit tempo zal dat niet snel gebeuren.

Er kan dus met de vinger gewezen worden naar verschillende namen bij Westerlo. Uiteindelijk zijn het wel de spelers die het moeten doen. Maar of ze zelf nog verder willen met De Roeck blijft de vraag. Er moet in ieder geval dringend verbetering komen, maar dat wordt al maandenlang gezegd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties