Buitenspelregel wordt zwaar in twijfel getrokken: FIFA wil zeer grote verandering doorvoeren

Buitenspelregel wordt zwaar in twijfel getrokken: FIFA wil zeer grote verandering doorvoeren

De buitenspelregel zorgt ieder weekend opnieuw voor veel controverse. De lijn die getrokken wordt door de VAR wordt vaak in vraag gesteld, of een doelpunt telt niet omdat iemand misschien met een teen buitenspel staat.

Arsène Wenger is het helemaal beu. De Chief of Global Football Development bij de FIFA wil dan ook enorm graag een zeer grote verandering doorvoeren omtrent de buitenspelregel.

De buitenspelregel gaat momenteel als volgt: iemand staat buitenspel wanneer een lichaamsdeel waarmee gescoord kan worden, voorbij de voorlaatste tegenstander staat wanneer een pass wordt gegeven. Armen maken dus niet uit. Voeten, het hoofd en een knie allemaal wel.

Wenger wil heel graag zien dat die regel verandert. Volgens hem is het een pak beter wanneer er pas van buitenspel wordt gesproken als het volledige lichaam voorbije de voorlaatste tegenstander is. Wenger zegt dat dit voor veel minder discussie zou zorgen.

The Economic Times meldt dat dit voorstel heel serieus wordt genomen. IFAB zou sterk overwegen om deze regel vanaf volgend seizoen in te voeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties